KAMNA GORICA V MEDIJIH

Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone

Gorenjska turistična zveza je v soboto, 5.10.2019, v Begunjah podelila priznanja v akciji Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone. Priznanje je bilo podeljeno tudi Tinetovim nageljem.

3. nagrada za Kamno Gorico - staro vaško jedro

Turistična zveza Slovenije je v sklopu Dnevov slovenskega turizma podelila priznanja letošnje vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Med vaškimi jedri je Kamna Gorica, z utemeljitvijo, da gre za "edinstveno in zanimivo naselje z vodo kot glavnim doživljajskim motivom, ki kljub številnim predelavam in propadajočim stavbam, zlasti Kappusovi graščino, zaenkrat še ohranja svoj zanimiv in edinstven značaj, pri čemer pa je potrebno zastaviti vsak trud, da se le to ohrani," zasedla tretje mesto. Prvo mesto je zasedlo vaško jedro Rateč, drugo pa vaško jedro Šmarje pri Kopru.

V kategoriji mestnih jeder se je z drugim mestom odlično odrezala tudi Radovljica. 

Več si lahko preberete na spletnih straneh Radol'ca - pristno sladka.

Vpis v register nesnovne dediščine

Kulturno turistično društvo Kamna Gorica in Društvo možnaristov in pritrkovalcev Kamna Gorica sta bili dne 8.7.2019 vpisani kot nosilca v Register nesnovne dediščine ob enoti Spuščanje gregorčkov in Streljanje z možnarji.

Nedeljska reportaža - Slovenske Benetke

17. marca 2019 je bila na Prvem, prvem programu Radia Slovenija oddaja Nedeljska reportaža, ki so jo posvetili Kamni Gorici. Vabljeni k poslušanju.

NASLOV

Kulturno turistično društvo

Kamna Gorica 58

 

4246 Kamna Gorica

 

PRIJAVITE SE NA 
NOVICE