top of page

KAMNA GORICA V MEDIJIH

JeloviZA - kraška planota, skrb za čisto vodo, kulturna dediščina Krope in Kamne Gorice

Kamna Gorica: Naučiti smučanja čim več otrok

Oddaja Nedeljski izlet Vala 202 je obiskala smučišče v Kamni Gorici. S pritiskom na spodnji gumb lahko poslušate oddajo.

IMG_0178a.JPG

VSAKDANJIK - Gregorjevo: Spuščanje barčic v Kropi in Kamni Gorici

Na Vsakdanjiku, participativnem spletnem dnevniku Inštituta za slovensko narodopisje ZRC SAZU in Slovenskega etnološkega društva je objavljen zapis Gregorjevo: Spuščanje barčic v Kropi in Kamni Gorici.

Vabljeni k branju.

Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone

Gorenjska turistična zveza je v soboto, 5.10.2019, v Begunjah podelila priznanja v akciji Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone. Priznanje je bilo podeljeno tudi Tinetovim nageljem.

IMG_20160710_193122.jpg

3. nagrada za Kamno Gorico - staro vaško jedro

Turistična zveza Slovenije je v sklopu Dnevov slovenskega turizma podelila priznanja letošnje vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Med vaškimi jedri je Kamna Gorica, z utemeljitvijo, da gre za "edinstveno in zanimivo naselje z vodo kot glavnim doživljajskim motivom, ki kljub številnim predelavam in propadajočim stavbam, zlasti Kappusovi graščino, zaenkrat še ohranja svoj zanimiv in edinstven značaj, pri čemer pa je potrebno zastaviti vsak trud, da se le to ohrani," zasedla tretje mesto. Prvo mesto je zasedlo vaško jedro Rateč, drugo pa vaško jedro Šmarje pri Kopru.

V kategoriji mestnih jeder se je z drugim mestom odlično odrezala tudi Radovljica. 

Več si lahko preberete na spletnih straneh Radol'ca - pristno sladka.

Vpis v register nesnovne dediščine

Kulturno turistično društvo Kamna Gorica in Društvo možnaristov in pritrkovalcev Kamna Gorica sta bili dne 8.7.2019 vpisani kot nosilca v Register nesnovne dediščine ob enoti Spuščanje gregorčkov in Streljanje z možnarji.

gregorjevo2012KBeton060.jpg
DSC_8580.JPG

Nedeljska reportaža - Slovenske Benetke

17. marca 2019 je bila na Prvem, prvem programu Radia Slovenija oddaja Nedeljska reportaža, ki so jo posvetili Kamni Gorici. Vabljeni k poslušanju.

IMG_20180819_150049.jpg
bottom of page