PRIJAVITE SE NA 
NOVICE
NASLOV

Kulturno turistično društvo

Kamna Gorica 58

 

4246 Kamna Gorica

 

KAMNA GORICA V MEDIJIH

Radovljica in Kamna Gorica med finalisti tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna

Mestno jedro Radovljice in vaško jedro Kamne Gorice sta se uvrstili v finale tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna.

Tekmovanje, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije pod pokroviteljstvom predsednika vlade RS je letos potekalo že 28. leto zapored. V preteklosti je destinacija Radol'ca prejela že več priznanj v različnih kategorijah.

 

V tekmovanju so se tudi letos pomerii številni slovenski kraji. Med tri najboljše sta se uvrstili Radovljica v kategoriji mestnih jeder in Kamna Gorica v kategoriji vaših jeder. Razglasitev vrstnega reda prvih treh in podelitev priznanj se bo odvijala v sklopu Dnevov slovenskega turizma 13. novembra v Ljubljani.

Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone

Gorenjska turistična zveza je v soboto, 5.10.2019, v Begunjah podelila priznanja v akciji Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone. Priznanje je bilo podeljeno tudi Tinetovim nageljem.

Vpis v register nesnovne dediščine

Kulturno turistično društvo Kamna Gorica in Društvo možnaristov in pritrkovalcev Kamna Gorica sta bili dne 8.7.2019 vpisani kot nosilca v Register nesnovne dediščine ob enoti Spuščanje gregorčkov in Streljanje z možnarji.

Nedeljska reportaža - Slovenske Benetke

17. marca 2019 je bila na Prvem, prvem programu Radia Slovenija oddaja Nedeljska reportaža, ki so jo posvetili Kamni Gorici. Vabljeni k poslušanju.